Τέστ Παπανικολάου

Το Τεστ Παπ είναι μια εξέταση κατά την οποία, με ένα βουρτσάκι συλλέγεται δείγμα κυττάρων από τον τράχηλο και αποστέλλεται στον κυτταρολόγο ώστε αυτό να εξεταστεί για τυχόν μόλυνση από τον ιο HPV καθώς και για προκαρκινικές βλάβες των κυττάρων του τραχήλου της μήτρας. Το τεστ Παπ είναι η μόνη μέθοδος πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Κάθε γυναίκα που έχει ξεκινήσει τη σεξουαλική της ζωή πρέπει να κάνει Παπ τεστ από τον πρώτο χρόνο μετά την πρώτη σεξουαλική επαφή και για κάθε χρόνο στη συνέχεια.

Η εξέταση είναι σωστό να γίνεται μια φορά τον χρόνο και η πιο σωστή περίοδος είναι οι ημέρες μετά το τέλος της περιόδου ώστε να μην υπάρχει αίμα στον κόλπο το οποίο μπορεί να αλλοιώσει τα αποτελέσματα.

Εάν τα αποτελέσματα του τέστ δεν είναι φυσιολογικά, τότε θα σας ζητηθεί να προβείτε σε περαιτέρω εξετάσεις όπως κολποσκόπηση ή / και καλλιέργεια κολπικού υγρού. Κατά την διεξαγωγή του τεστ Παπ είναι δυνατόν να γίνει και τυποποίηση του ιού του HPV (εάν αυτός βρεθεί στο δείγμα) ώστε να γνωρίζουμε εάν η ασθενής φέρει κάποιο από τα επικίνδυνα στελέχη του ιού ή όχι.

Thely Clinic
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Thely Clinic

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 2290682472 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP