Παρένθετη μητρότητα

Η παρένθετη μητρότητα είναι μια σημαντική απόφαση. Εκτός από το να δίνεις την ευκαιρία να γίνουν γονείς σε άλλους, σημαίνει επίσης μια σοβαρή δέσμευση. Στην κλινική μας μπορούμε να βοηθήσουμε τους υποψήφιους γονείς και παρένθετες γυναίκες να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μεμονωμένα άτομα ή ένα ζευγάρι μπορεί να μην μπορούν να κάνουν ένα μωρό και απαιτείται παρένθετη μητρότητα για μια άλλη γυναίκα να κάνει μια εγκυμοσύνη για αυτούς. Ορισμένες γυναίκες μπορεί να μην είναι σε θέση να μείνουν έγκυες και να γεννήσουν, ιδιαίτερα εάν έχουν επαναλαμβανόμενη απώλεια εγκυμοσύνης ή έχουν αποτύχει να μείνουν έγκυες μέσω πολλαπλών προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η παρένθετη μητρότητα απαιτείται επίσης για ανδρικά ζευγάρια του ίδιου φύλου ή για ελεύθερους άνδρες. Η παρένθετη μητρότητα υποδοχής, γνωστή και ως παρένθετη μητρότητα κύησης, είναι όταν χρησιμοποιούνται τα ωάρια της μητέρας και αυτά τα ωάρια γονιμοποιούνται από το σπέρμα του συντρόφου της και εμφυτεύονται μέσω θεραπείας γονιμότητας (IVF) στην παρένθετη γυναίκα.

Η επιτυχία της διαδικασίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. την ικανότητα του παρένθετου να μείνει έγκυος, η ποιότητα του σπέρματος ή των ωαρίων που χρησιμοποιούνται και η επιτυχία της θεραπείας γονιμότητας. Η μεταφορά των ξένων γονιμοποιημένων ωαρίων στο σώμα της κυοφόρου επιτρέπεται με δικαστική άδεια.

Η παρένθετη μητέρα πρέπει να έχει ηλικία 25 έως 45 ετών, να έχει αποκτήσει τουλάχιστον ένα δικό της παιδί και να μην έχει υποβληθεί σε περισσότερες από δύο καισαρικές τομές. Για να βεβαιωθεί η καταλληλότητά της θα υποβληθεί σε έλεγχο  που περιλαμβάνει διαγνωστικές εξετάσεις και ψυχολογική αξιολόγηση.

Σε περίπτωση που η υποψήφια παρένθετη μητέρα είναι έγγαμη απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του συζύγου της. Με την έγκριση της δικαστικής αίτησης και αφού έχει παραληφθεί από το νομικό σύμβουλο η δικαστική απόφαση ο γιατρός μπορεί να προχωρήσει σε εμβρυομεταφορά.

Μετά τον τοκετό οι βιολογικοί γονείς είναι οι μόνοι που αναγράφονται στο πιστοποιητικό γέννησης και αναλαμβάνουν την επιμέλεια του παιδιού.

Thely Clinic
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Thely Clinic

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 2290682472 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP