Αισθητική χειρουργική γυναικείων γεννητικών οργάνων

Η αισθητική χειρουργική των γυναικείων γεννητικών οργάνων ασχολείται με την αποκατάσταση ή/και τη βελτίωση της λειτουργίας τους.

Ο όρος περιλαμβάνει τη χειρουργική των μικρών και των μεγάλων χειλέων του αιδοίου

Η χειλεοπλαστική και η στένωση του κόλπου, μαζί με την αποκατάσταση του παρθενικού υμένα, είναι από τις πιο συχνά εκτελούμενες χειρουργικές επεμβάσεις στη γυναικεία οικεία περιοχή.

Πολλές γυναίκες υποφέρουν από δυσαναλογία στο μέγεθος των εσω ή εξω χειλέων , δηλαδή τα  εσωτερικά ή εξωτερικά χείλη του αιδοίου είναι πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά. Αυτό μπορεί να ενοχλεί τις γυναίκες στις καθημερινές τους δραστηριότητες και να προκαλεί πόνο και δυσφορία.

Κατά τη μείωση των χειλέων, αφαιρείται ο πλεονάζων ιστός του δέρματος. Για να μεγεθυνθούν τα εξωτερικά χείλη μέσω ένεσης λίπους, δηλαδή με τη μέθοδο της λιπομεταφοράς, ο γιατρός αφού αφαιρέσει το λίπος του ίδιου του ασθενούς από ένα μέρος του σώματος (για παράδειγμα από το εσωτερικό των γονάτων, την κοιλιά ή τους γλουτούς). Αυτό στη συνέχεια μετά από ειδική επεξεργασία εισάγεται στα χείλη για ενίσχυση του μεγέθους. Μια τέτοια διαδικασία μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί και με έγχυση άλλων ουσιών όπως το υαλουρονικό οξύ ή το κολλαγόνο.

Διάρκεια Χειρουργείου, φάση ανάρρωσης και θεραπεία παρακολούθησης για διόρθωση των γεννητικών οργάνων.

 Κατά κανόνα, ο θεράπων ειδικός πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις στη γυναικεία γεννητική περιοχή σε βάση ημερήσιας νοσηλείας και με τοπική αναισθησία. Εάν είναι επιθυμητό από την ασθενή, ​​η επέμβαση μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί υπό γενική αναισθησία ή με μέθη. Μετά από μια σύντομη περίοδο ανάρρωσης, ο ασθενής μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο και να επιστρέψει στις δραστηριότητές της.

Γενικά, οι χειρουργικές επεμβάσεις στην περιοχή των γυναικείων γεννητικών οργάνων που γίνονται από έμπειρο ειδικό είναι πολύ χαμηλού κινδύνου. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτή η περιοχή του σώματος έχει πολύ πλούσια αγγείωση και νεύρωση είναι εξαιρετικά ευαίσθητη. Μικρές επιπλοκές μπορούν επομένως να προκύψουν κατά τη διάρκεια αισθητικών διορθώσεων: Όπως με κάθε άλλη επέμβαση, μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα επούλωσης, οίδημα, μολύνσεις ή αιμορραγία.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από την αιδοιοπλαστική;

Βασική προϋπόθεση μιας επιτυχημένης επέμβασης είναι η λεπτομερής ενημέρωση της   ασθενούς από το χειρουργό  πριν από κάθε επέμβαση· συμπεριλαμβανομένης της αναλυτικής εκ των προτέρων ενημέρωσης της ασθενούς για τη διαδικασία της επέμβασης και τους πιθανούς κινδύνους.

Δύο εβδομάδες πριν την επέμβαση, θα πρέπει να αποφύγετε τη λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων  προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο επιπλοκών.

Πώς λειτουργεί η αιδοιοπλαστική;

Με μια χειλεοπλαστική, τα έξω ή τα έσω χείλη μπορεί να μεγεθυνθούν ή να μειωθούν.

Τα εξωτερικά χείλη μπορούν να μεγαλώσουν, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας λίπος άλλου σημείου του σώματος. Αρχικά, το αυτόλογο λίπος αφαιρείται από την κοιλιά, τους γλουτούς ή το εσωτερικό των γονάτων, υποβάλλεται σε  ειδική επεξεργασία και εγχέεται στα μεγάλα χείλη.

Κατά τη διάρκεια της μείωσης των χειλέων, ο περίσσιος ιστός αφαιρείται χειρουργικά.

Τι πρέπει να προσέχει η ασθενής μετά το χειρουργείο

Ωστόσο, η ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει τον αθλητισμό, τη σεξουαλική επαφή ή τη βαριά σωματική δραστηριότητα για τις πρώτες τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά τη διαδικασία.

Η ασθενής επιτρέπεται να κάνει ντους μετά από δύο έως τρεις ημέρες, αλλά η ευαίσθητη περιοχή πρέπει να καθαρίζεται μόνο με καθαρό νερό ή σαπούνι ουδέτερου pH.

Thely Clinic
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Thely Clinic

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 2296082472 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP