Έλεγχος μετα τον τοκετό

Με την έξοδο σας από το μαιευτήριο, είτε έχετε γεννήσει φυσιολογικά είτε έχετε γεννήσει με καισαρική τομή, θα σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας. Όσον αφορά τη δική σας φροντίδα:

  • άν έχετε γεννήσει φυσιολογικά τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φροντίζετε για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής. Δηλαδή, καλό θα είναι να πλένεστε με σαπούνι ουδέτερου ph. και ηπίας αντισηπτικής δράσης.
  • Εάν έχετε γεννήσει με καισαρική τομή ,τότε θα πρέπει να περιποιείστε την τομή με αντισηπτικό και να κρατάτε το τραύμα στεγνό μέχρι την επανεκτίμηση από τον γυναικολόγο σας.

Και στις δυο περιπτώσεις στις 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό, θα μας επισκεφθείτε προκειμένου να γίνει:

  • Tεστ Παπανικολάου (σε περίπτωση που δεν είχε γίνει στην αρχή της κύησης)
  • Αιματολογικός έλεγχος : γενική αίματος, σίδηρο, φεριτίνη ,TSH και έλεγχο θυρεοειδούς (ft3,ft4 ant- TPO, ant-TG ) γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, σάκχαρο.
  • Συμπληρωματικά όλων αυτών, θα γίνει και ένα κολπικό υπερηχογράφημα.

Εάν θηλάζετε, θα ερωτηθείτε για την πορεία του θηλασμού και την κατάσταση των μαστών σας. Σε κάθε δυσκολία όσον αφορά το θηλασμό αλλά και σε κάθε πιθανή επιπλοκή θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Επίσης, η μαία μας θα μπορέσει και να σας επισκεφτεί κάτοικόν ,εφόσον το επιθυμείτε, για την αντιμετώπιση οποιοδήποτε προβλήματος που θα συναντήσετε τόσο κατά τον θηλασμό όσο και κατά τη φροντίδα του νεογνού.

Thely Clinic
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Thely Clinic

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 2290682472 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP