Δρ. Αναστάσιος Πανδρακλάκης MD, MSc, PhD

Ο Δρ. Αναστάσιος Πανδρακλάκης είναι Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος εξειδικευμένος στην Λαπαροσκοπική-Ρομποτική χειρουργική και τη Γυναικολογική Ογκολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

O Δρ. Αναστάσιος Πανδρακλάκης απέκτησε πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ειδικεύθηκε στην Μαιευτική και Γυναικολογία στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Norwich στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου και συνεχίζει την εξειδίκευσή του στην Λαπαροσκοπική-Ρομποτική χειρουργική και τη Γυναικολογική Ογκολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κος Πανδρακλάκης κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Αντιμετώπιση Κυήσεων Υψηλού Κινδύνου  από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού κα Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το θέμα της έρευνάς του επικεντρώθηκε στα «Εξειδικευμένα πρωτόκολλα περιεγχειρητικής φροντίδας και ταχείας ανάρρωσης στην Γυναικολογική Ογκολογία (Enhanced Recovery After Surgery, ERAS protocols)».

Επιπλέον ο ιατρός έχει εκτεταμένη εμπειρία στις κυήσεις υψηλού κινδύνου και στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών με πρόωρο τοκετό καθώς έχει εκπαιδευτεί σε κέντρο αναφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι επίσης υποστηρικτής του φυσιολογικού τοκετού και του κολπικού τοκετού μετά από καισαρική τομή (VBAC).

Ο ιατρός είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής αλλά και της Αγγλικής κοινότητας γυναικολογικής ογκολογίας με σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνούς φήμης ιατρικά περιοδικά και έχει δώσει ομιλίες σε διεθνή συνέδρια Γυναικολογικής Ογκολογίας. Επίσης έχει εμπειρία στην Υπέρθερμη Ενδοπεριτοναϊκή Χημειοθεραπεία (HIPEC) καθώς έχει εργαστεί σε ένα από τα πρώτα γυναικολογικά κέντρα της Αγγλίας που εφάρμοσαν την θεραπεία σε περιστατικά καρκίνου των ωοθηκών.
Κατέχει εξειδίκευση στην Κολποσκοπηση από την Βρετανική Εταιρεία Κολποσκοπησης (BSCCP)

2013: Πτυχίο Ιατρικής – Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

2013 - 2016: Ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής – «Θριάσιο» Νοσοκομείο

2017 – 2021: Ειδικευόμενος Μαιευτικής - Γυναικολογίας – 1η Πανεπιστημιακή Κλινική, Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

2021 – 2023: Senior Clinical Fellow in Gynaecological Oncology, Norfolk University Hospital, NHS Trust, UK

2022: Απόκτηση τίτλου ειδικότητας στην Μαιευτική και Γυναικολογία

2023 – σήμερα: Senior Clinical Fellow in Gynaecological Oncology, Poole Hospital, NHS Trust, UK

TOP