Δρ. Αικατερίνη Στυλιανάκη MD, PhD

H Δρ. Αικατερίνη Στυλιανάκη είναι Πλαστικός Χειρουργός και Χειρουργός Άκρας Χειρός με εξειδίκευση στην Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική.

H Δρ. Αικατερίνη Στυλιανάκη μετά την απόκτηση του πτυχίου της με Άριστα από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, ειδικεύτηκε στην Πλαστική, Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική στην Κάτω Σαξωνία – Γερμανία. Παράλληλα διεξήγαγε την διδακτορική της διατριβή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, του οποίου αναδείχθηκε Διδάκτορας το 2020 με βαθμό Άριστα.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της, η Δρ Στυλιανάκη εξειδικεύθηκε στην Επανορθωτική Χειρουργική και στην Αισθητική χειρουργική, στη Χειρουργική αποκατάσταση Μαστού, στη Χειρουργική Περιφερικών Νεύρων, στη Μικροχειρουργική, στη χειρουργική Ελκών, στη Δερματοχειρουργική , στη Μεταβαριατρική πλαστική χειρουργική, στη χειρουργική Άκρας χειρός, και στις Επανασυγκολλήσεις άνω άκρου στην Κλινική Πλαστικής, Αισθητικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Άκρας Χειρός του Νοσοκομείου του Braunschweig όπου στην συνέχεια διατέλεσε και Επιμελήτρια Α’ του τμήματος Πλαστικής, Αισθητικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Άκρας Χειρός.
Η ιατρός έχει επίσης εκπαιδευτεί σε μεγάλα κέντρα της Γερμανίας όπως το Νοσοκομειακο Κεντρο του Λουξεμβουργου, το Ακαδημαικο Νοσοκομειο του Πανεπιστημιου του Saarland, το Πανεπιστημιακο Νοσοκομειο του Εssen καθώς και το Πανεπιστημιακο Νοσοκομειο του Γκεττιγκεν, με επίκεντρο την εξειδίκευση στην αντιμετώπιση του Λεμφοιδήματος και του Λιποιδήματος, στην χειρουργική του Βραχιονίου πλέγματος και των Περιφερικών νεύρων καθώς και στην Επανορθωτική Χειρουργική και στο Supermicrosurgery (υπερ – μικρο – χειρουργική).

Η ιατρός πέραν την Αισθητικής και Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής έχει επίσης εκπαιδευθεί στην Πλαστική Χειρουργική που αφορά την Τραυματιολογία, στις Ενδοπροθέσεις, στην Αποκατάσταση Οστικών Ελλειμμάτων, στην Επαγόμενη Οστεογένεση, στη Σηπτική Χειρουργική, και στη Χειρουργική και Τραυματιολογία Παθήσεων του Άνω Άκρου και των Περιφερικών Νεύρων .
Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης της, συμμετείχε σε εκπαιδευτικές ημερίδες και σεμινάρια με θέμα την Ρινοπλαστική και σε προχωρημένες τεχνικές Ρινοπλαστικής στο πλαίσιο του London Rhinoplasty Course 2019 καθώς και σε πρακτικά σεμινάρια για την χειρουργική αντιμετώπιση βαρέων εγκαυμάτων , στην υποστήριξη και αντιμετώπισή τους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων στο Κέντρου εγκαυμάτων και στη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ανοβέρου. Επίσης έχει λάβει την πιστοποίηση (μετά από προφορικές και πρακτικές εξετάσεις σε πειραματόζωα) στη Μικροχειρουργική στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του τμήματος Μικροχειρουργικής και Άκρας Χειρός της Πανεπιστημιακής Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Άκρας Χειρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Rechts an der Isar -TU του Μονάχου.

Η ιατρός είναι υπέρμαχος της δια βίου εκπαίδευσης και αποτελεί από το 2022 διδακτικό προσωπικό με θέση Επιστημονικού Συνεργάτη με κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο πάνω στην Πλαστική Χειρουργική με κύριο αντικείμενο ενδιαφέροντος τη χειρουργική αποκατάσταση του περινέου και του μαστού μετά από ογκολογικές επεμβάσεις στην Α’ Κλινική Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα καθώς και στην Α’ Κλινική Χειρουργικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

TOP