Διακοιλιακό Υπερηχογράφημα εφήβων

Το διακοιλιακό υπερηχογράφημα είναι μια ιατρική τεχνική απεικόνισης που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να δημιουργήσει εικόνες δομών μέσα στο σώμα. Αυτός ο τύπος υπερήχου περιλαμβάνει την τοποθέτηση του ηχοβολέα υπερήχων, μια συσκευή χειρός που εκπέμπει και λαμβάνει ηχητικά κύματα, στην επιφάνεια της κοιλιάς για να απεικονίσει όργανα και δομές στη λεκάνη και την κοιλιά. Το διακοιλιακό υπερηχογράφημα χρησιμοποιείται συνήθως σε διάφορα ιατρικά πλαίσια, συμπεριλαμβανομένων των γυναικολογικών εξετάσεων για εφήβους.

Το διακοιλιακό υπερηχογράφημα σε εφήβους μπορεί να γίνει για διάφορους λόγους που σχετίζονται με τη γυναικολογική και αναπαραγωγική υγεία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση των πυελικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένης της μήτρας, των ωοθηκών και της ουροδόχου κύστης.

Οι έφηβοι μπορεί να υποβληθούν σε διακοιλιακό υπερηχογράφημα για γυναικολογικές αξιολογήσεις, ειδικά όταν υπάρχουν ανησυχίες ή συμπτώματα που σχετίζονται με τα αναπαραγωγικά όργανα. Οι συνήθεις λόγοι περιλαμβάνουν την αξιολόγηση του πυελικού πόνου, τους ακανόνιστους εμμηνορροϊκούς κύκλους ή τη διερεύνηση πιθανών γυναικολογικών καταστάσεων.Το διακοιλιακό υπερηχογράφημα είναι μια μη επεμβατική και ανώδυνη διαδικασία. Περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός τζελ στην κοιλιά για τη βελτίωση της μετάδοσης των ηχητικών κυμάτων και στη συνέχεια τη μετακίνηση του μορφοτροπέα υπερήχων πάνω από το δέρμα της κοιλιάς για τη λήψη εικόνων.

Thely Clinic
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Thely Clinic

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 2290682472 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP