Πρόκληση ωορηξίας

Η πρόκληση ωορρηξίας είναι μια ιατρική παρέμβαση που στοχεύει στην τόνωση των ωοθηκών ώστε να απελευθερώσουν ωάρια στον εμμηνορροϊκό κύκλο μιας γυναίκας. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται συνήθως στον τομέα της αναπαραγωγικής ιατρικής για να βοηθήσει άτομα ή ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολία σύλληψης και μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης, ειδικά σε περιπτώσεις όπου μια γυναίκα δεν έχει τακτική ωορρηξία ή δεν παράγει αρκετά ωάρια.

Ενδείξεις

  1. Γυναίκες με ακανόνιστο έμμηνο κύκλο
  2. Ανωοθυλακιορρηξία (έλλειψη ωορρηξίας)
  3. Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS)
  4. Ανεξήγητη υπογονιμότητα
  5. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF).

Φάρμακα

  • Κιτρική Κλομιφαίνη: Διεγείρει την απελευθέρωση ορμονών που πυροδοτούν την ωορρηξία.
  • Αναστολείς Αρωματάσης (Λετροζόλη): Χρησιμοποιούνται με παρόμοιο τρόπο με την κιτρική κλομιφαίνη.
  • Γοναδοτροπίνες (FSH και LH): Αυτές οι ορμόνες διεγείρουν άμεσα τις ωοθήκες να παράγουν ωάρια.

Παρακολούθηση

Η πρόκληση ωορρηξίας αυξάνει την ικανότητά σας να έχετε ωορρηξία μέσω της χρήσης φαρμάκων για την πρόκληση ωορρηξίας, και σε συνδυασμό με την χρονομετρημένη επαφή μέσω παρακολούθησης του κύκλου σας, μπορεί να διασφαλίσει ότι βελτιστοποιείτε το γόνιμο παράθυρο σας.
Η διαδικασία γίνεται συνήθως μέσω διενέργειας υπερήχων και αξιολογήσεων των ορμονικών σας επιπέδων.
Για ζευγάρια με ανεξήγητη γονιμότητα ή εάν η ποιότητα του σπέρματος, όσον αφορά την κινητικότητα, τον αριθμό και τη μορφολογία, είναι ανησυχητικό, μπορούμε να το συνδυάσουμε με σπερματέγχυση (IUI).
Ο βασικός στόχος είναι να συγχρονιστούν οι διαδικασίες σεξουαλικής επαφής και γονιμότητας, όπως η ενδομήτρια σπερματέγχυση (IUI) ή η προγραμματισμένη σεξουαλική επαφή, με την απελευθέρωση ώριμων ωαρίων. Αυτό μεγιστοποιεί τις πιθανότητες γονιμοποίησης.

Η πρόκληση ωορρηξίας θεωρείται γενικά ασφαλής, έχοντας ένα μικρό κίνδυνο για πολύδυμες κυήσεις (π.χ. δίδυμες ή τρίδυμες)

Η πρόκληση ωορρηξίας συνήθως διεξάγεται υπό την επίβλεψη ειδικού γονιμότητας. Η στενή παρακολούθηση είναι απαραίτητη για την προσαρμογή των δόσεων και του χρόνου των φαρμάκων με βάση την ανταπόκριση της γυναίκας.

Για πολλά άτομα ή ζευγάρια που παλεύουν με τη υπογονιμότητα, η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να φαίνεται η μόνη τους επιλογή. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές θεραπείες που μπορούν να διερευνηθούν και που μπορεί να είναι λιγότερο απαιτητικές από την εξωσωματική γονιμοποίηση. Για μερικούς, η πρόκληση ωορρηξίας και η χρονομετρημένη σεξουαλική επαφή είναι όλα όσα απαιτούνται για να συλλάβουν.

Thely Clinic
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Thely Clinic

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 2290682472 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP