Παρακολούθηση παιδικής - εφηβικής γυναικολογίας

Η γυναικολογία παιδιών και εφήβων είναι ένας εξειδικευμένος κλάδος της γυναικολογίας που εστιάζει στην αναπαραγωγική υγεία και στα γυναικολογικά ζητήματα κοριτσιών και νεαρών γυναικών από τη γέννηση έως την ηλικία των 21 ετών.

Οι γυναικολόγοι παιδιών και εφήβων διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκπαίδευση των νεαρών κοριτσιών και των οικογενειών τους σχετικά με την αναπαραγωγική υγεία, την εφηβεία και τις αλλαγές που συμβαίνουν κατά την εφηβεία. Παρέχουν πληροφορίες για την υγιεινή της περιόδου, τη σεξουαλικότητα και τις υγιεινές συνήθειες.

Εφηβεία και ανάπτυξη

Η παρακολούθηση και η αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με την εφηβεία και την ανάπτυξη είναι κεντρικής σημασίας για τη γυναικολογία παιδιών και εφήβων. Αυτό περιλαμβάνει παρακολούθηση της έναρξης της εμμήνου ρύσεως, της ανάπτυξης του μαστού και της τριχοφυΐας της ηβικής περιοχής.

Διαταραχές εμμήνου ρύσεως

Οι γυναικολόγοι παιδιών και εφήβων διαγιγνώσκουν και διαχειρίζονται διαταραχές της εμμήνου ρύσεως όπως ακανόνιστες περιόδους, βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία (μηνορραγία) και επώδυνες περιόδους (δυσμηνόρροια). Παρέχουν κατάλληλες θεραπευτικές επιλογές, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν φάρμακα ή άλλες παρεμβάσεις. Επίσης διαγιγνώσκονται και θεραπεύονται διάφορες γυναικολογικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των κύστεων ωοθηκών, του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), της ενδομητρίωσης και των δομικών ανωμαλιών των αναπαραγωγικών οργάνων.

Εμμηνορροϊκή υγιεινή

Η παροχή καθοδήγησης σχετικά με τις σωστές πρακτικές υγιεινής της περιόδου είναι μια σημαντική πτυχή της φροντίδας. Αυτό περιλαμβάνει εκπαίδευση σχετικά με τη χρήση προϊόντων εμμήνου ρύσεως, την υγιεινή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως και την αντιμετώπιση τυχόν ανησυχιών ή ερωτήσεων που σχετίζονται με την έμμηνο ρύση.

Συμβουλευτική αντισύλληψης

Για τους σεξουαλικά ενεργούς εφήβους, οι γυναικολόγοι παιδιών και εφήβων συζητούν επιλογές αντισύλληψης, τονίζοντας τη σημασία της ασφαλούς και υπεύθυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς. Απευθύνονται σε ερωτήσεις σχετικά με τις μεθόδους αντισύλληψης και βοηθούν τα νεαρά άτομα να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Αγωγή Αναπαραγωγικής και Σεξουαλικής Υγείας

Παρέχεται εκπαίδευση κατάλληλη για την ηλικία του παιδιού σχετικά με την αναπαραγωγική ανατομία, τη σεξουαλική υγεία και τις υγιείς σχέσεις. Αντιμετωπίζουν επίσης ανησυχίες που σχετίζονται με τη σεξουαλική ανάπτυξη, τον προσανατολισμό και την ταυτότητα.

Προληπτική φροντίδα

Η ενθάρρυνση της προληπτικής φροντίδας και των τακτικών γυναικολογικών ελέγχων είναι μια βασική πτυχή της γυναικολογίας παιδιών και εφήβων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προληπτικούς ελέγχους για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ), εμβολιασμούς (όπως το εμβόλιο HPV) και γενικές αξιολογήσεις υγείας.

Συνεργασία με άλλους ειδικούς

Οι γυναικολόγοι παιδιών και εφήβων συχνά συνεργάζονται με παιδιάτρους, ενδοκρινολόγους και άλλους ειδικούς στον τομέα της υγείας για να αντιμετωπίσουν τις ολοκληρωμένες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των νεαρών ατόμων.

Ο ρόλος της γυναικολογίας παιδιών και εφήβων είναι να παρέχει ένα υποστηρικτικό και ευαίσθητο περιβάλλον για τα κορίτσια και τις νεαρές γυναίκες, αντιμετωπίζοντας τις μοναδικές τους ανησυχίες για την υγεία και προάγοντας θετικές συμπεριφορές αναπαραγωγικής υγείας. Αυτός ο εξειδικευμένος τομέας αναγνωρίζει τη σημασία της έγκαιρης παρέμβασης, της εκπαίδευσης και της ενίσχυσης μιας σχέσης εμπιστοσύνης ασθενή-ιατρού κατά τη διάρκεια των διαμορφωτικών ετών της αναπαραγωγικής υγείας.

Οι πιο συνήθεις ιατρικοί λόγοι οι οποίοι μπορούν να προκύψουν κατά την παιδική – εφηβική ηλικία και απαιτούν την ιατρική παρέμβαση είναι οι εξής:

 • Γενετικές ανωμαλίες στην ανάπτυξη του μαστού και του αναπαραγωγικού συστήματος
 • Συγγενείς ανωμαλίες του γεννητικού συστήματος
 • Λοιμώξεις του γεννητικού συστήματος
 • Τραυματισμοί των γεννητικών οργάνων
 • Πρώιμη ή καθυστερημένη ήβη
 • Διαταραχές εμμήνου ρύσεως όπως η πρωτοπαθής ή η δευτεροπαθής αμηνόρροια, δυσμηνόρροια ή δυσλειτουργική αιμορραγία της μήτρας
 • Κύστεις των ωοθηκών
 • Ακμή και εκτεταμένη τριχοφυΐα
 • Αντισύλληψη
 • Ενδομητρίωση
 • Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
 • Εφηβική εγκυμοσύνη
 • Διατροφικές διαταραχές
 • Συναισθηματική αστάθεια
 • Διαταραχές ανάπτυξης των μαστών

Thely Clinic
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Thely Clinic

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 2290682472 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP