Ενδοκυτταροπλασματική Ένεση Σπέρματος ICSI

Η ενδοκυτταροπλασματική έγχυση σπέρματος, ή ICSI, είναι μια εξειδικευμένη τεχνική γονιμότητας και χρησιμοποιείται συχνά ως μέρος της θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF). Συχνά συνιστάται για ζευγάρια και άνδρες που επηρεάζονται από ανδρική υπογονιμότητα.

Εάν επηρεαστεί η ποιότητα του σπέρματος ενός άνδρα, η διαδικασία ICSI είναι πιθανώς ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί μια επιτυχημένη γονιμοποίηση και σύλληψη. Θα ακολουθήσουμε τα φυσιολογικά στάδια της θεραπείας της εξωσωματικής γονιμοποίησης και, αφού συλλέξουμε τα ωάρια, θα κάνουμε τη διαδικασία ICSI. Αρχικά, συλλέγουμε σπέρμα είτε μέσω ενός δείγματος εκσπερμάτισης είτε μέσω διαδικασίας βιοψίας όρχεων και στη συνέχεια επιλέγουμε το πιο υγιές σπέρμα.

Στη συνέχεια, ένα μόνο σπέρμα εγχέεται απευθείας στο ωάριο με μια μικροσκοπική βελόνα ένεσης για να καταστεί δυνατή η γονιμοποίηση. Αυτό διαφέρει από τη συμβατική εξωσωματική γονιμοποίηση, στην οποία το σπέρμα αναμιγνύεται με ένα ωάριο και αφήνεται να γονιμοποιηθεί φυσικά. Μετά από αυτό, η θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης ακολουθεί τα συνηθισμένα στάδια, όπου τα έμβρυα αναπτύσσονται στο εργαστήριο και στη συνέχεια εμφυτεύονται στη μήτρα.

Οι ειδικοί μας στη γονιμότητα μπορεί να συστήσουν το ICSI ως μέρος της θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης για τους ακόλουθους λόγους:

  1. Άνδρες με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, κινητικότητα σπέρματος ή κακή μορφολογία σπέρματος
  2. Άνδρες που έχουν υποβληθεί σε στειροποίηση
  3. Άνδρες που έχουν δυσκολία στην εκσπερμάτιση και το σπέρμα πρέπει να αφαιρεθεί χειρουργικά
  4.  Ζευγάρια που έχουν υποβληθεί σε ανεπιτυχείς κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης
  5. Όταν η γονιμοποίηση έχει αποτύχει ή μόνο μερικά ωάρια έχουν γονιμοποιηθεί προηγουμένως με εξωσωματική γονιμοποίηση
  6. Το ICSI μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη γονιμοποίηση κατεψυγμένων ωαρίων.

Μερικοί άνδρες με σοβαρές ανωμαλίες του σπέρματος μπορεί να έχουν μια γενετική βάση για αυτό, όπως μια ανωμαλία του χρωμοσώματος Υ. Εάν συμβαίνει αυτό, θα μπορούσε να κληρονομηθεί από αρσενικούς απογόνους μετά από ICSI.

Η ICSI γονιμοποιεί το 50 έως 80% των ωαρίων, αλλά μόλις το ωάριο γονιμοποιηθεί και εμφυτευθεί, τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης με και χωρίς ICSI είναι τα ίδια.

Thely Clinic
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Thely Clinic

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 2290682472 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP