ΑΜΗ Αντιμυλλέριος ορμόνη

Η AMH ή Anti-Müllerian Hormone είναι μια ορμόνη που παράγεται από τα κύτταρα στα ωοθυλάκια των ωοθηκών, τα οποία είναι μικροί σάκοι στις ωοθήκες που περιέχουν ανώριμα ωάρια. Η AMH χρησιμοποιείται συχνά ως δείκτης του αποθεματικού των ωοθηκών, που σημαίνει τον αριθμό των ωαρίων που έχει μια γυναίκα στις ωοθήκες της.

Η AMH είναι ένας αξιόπιστος δείκτης του αποθέματος  των ωοθηκών μιας γυναίκας, που αντιπροσωπεύει την ποσότητα των ωαρίων που παραμένουν στις ωοθήκες της. Γενικά, ένα υψηλότερο επίπεδο AMH υποδηλώνει μεγαλύτερο απόθεμα ωοθηκών, ενώ ένα χαμηλότερο επίπεδο μπορεί να υποδηλώνει μειωμένο απόθεμα.Τα επίπεδα AMH μπορούν να μετρηθούν μέσω μιας απλής εξέτασης αίματος. Αυτή η δοκιμή μπορεί να διεξαχθεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου, καθώς τα επίπεδα AMH δεν κυμαίνονται σημαντικά σε όλη τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Ενώ η AMH είναι ένας χρήσιμος δείκτης για την αξιολόγηση του αποθέματος των ωοθηκών, είναι μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη κατά την αξιολόγηση της γονιμότητας. Η ηλικία, το ιστορικό εμμήνου ρύσεως και άλλα επίπεδα ορμονών (όπως η FSH και η Οιστραδιόλη) λαμβάνονται επίσης υπόψη. Σε τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), τα επίπεδα AMH χρησιμοποιούνται συχνά για την πρόβλεψη της ανταπόκρισης μιας γυναίκας στα φάρμακα διέγερσης των ωοθηκών. Τα υψηλότερα επίπεδα AMH μπορεί να υποδηλώνουν μια πιο ισχυρή απόκριση. Τα επίπεδα AMH τείνουν να μειώνονται καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν σε ηλικία. Ωστόσο, υπάρχουν μεμονωμένες παραλλαγές και ορισμένες γυναίκες μπορεί να έχουν χαμηλότερα ή υψηλότερα επίπεδα AMH από τα αναμενόμενα για την ηλικία τους.

Η μέτρηση της  AMH χρησιμοποιείται συνήθως από τις κλινικές γονιμότητας για να βοηθήσει στην προσαρμογή σχεδίων θεραπείας για γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπείες γονιμότητας. Παρέχει πολύτιμες πληροφορίες τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους ιατρούς. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ η μέτρηση της AMH μας δίνει πληροφορίες για το ωοθηκικό απόθεμα, δεν παρέχει δυστυχώς πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα των ωαρίων ή την πιθανότητα επίτευξης μιας επιτυχημένης εγκυμοσύνης.

Οι αξιολογήσεις γονιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης της  AMH, αποτελούν συνήθως μέρος μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης που διεξάγεται από ειδικούς γονιμότητας.

Thely Clinic
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Thely Clinic

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 2290682472 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP