Ενδομήτρια Σπερματέγχυση IUI

Η ενδομήτρια σπερματέγχυση (IUI) είναι μια μέθοδος αναπαραγωγής. Στη διαδικασία αυτή, τα σπερματοζωάρια του άντρα συντρόφου τοποθετούνται απευθείας στην μήτρα της γυναίκας, προσπαθώντας να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχούς σύλληψης. Συνίσταται κυρίως σε περιπτώσεις που δεν μπορούμε να εντοπίσουμε κάποιον συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο μπορεί να δυσκολεύεστε να μείνετε έγκυος ή εάν υπάρχουν μικρές ανωμαλίες στο σπερμοδιάγραμμα.

Τα βασικά βήματα της ενδομήτριας σπερματέγχυσης περιλαμβάνουν:

  1. Παρακολούθηση ή Ήπια διέγερση της Ωοθήκης: Η γυναίκα μπορεί να υποβληθεί σε φαρμακευτική θεραπεία για να προκαλέσει την ωοθήκη της να παράγει περισσότερα ωάρια.
  2. Συλλογή και Επεξεργασία του Σπέρματος: Το σπέρμα συλλέγεται από τον σύντροφο και επεξεργάζεται για να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχούς γονιμοποίησης. Κατά τη διαδικασία του IUI επιλέγεται το υψηλότερης ποιότητας σπέρμα. Το πιο κινητό σπέρμα διαχωρίζεται από το ακίνητο μέσω τεχνικών παρασκευής σπέρματος στο εργαστήριο. Η διαδικασία γίνεται στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ – Institute of Life.
  3. Ενσωμάτωση του Σπέρματος: Τα σπερματοζωάρια τοποθετούνται απευθείας στη μήτρα με τη χρήση ενός ειδικού καθετήρα κατά τη διάρκεια φυσιολογικού κύκλου της γυναίκας, προσπαθώντας να συναντήσουν το ωάριο και να προκαλέσουν τη γονιμοποίηση.
  4. Εκτίμηση της Σύλληψης: Η εκτίμηση της επιτυχίας της σπερματέγχυσης συνήθως γίνεται με την παρακολούθηση του κύκλου της γυναίκας και των συμπτωμάτων της εγκυμοσύνης.

Η σπερματέγχυση (IUI) είναι μια λιγότερο επεμβατική μέθοδος σε σύγκριση με την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), αλλά οι επιτυχίες της εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία της γυναίκας, η ποιότητα του σπέρματος και άλλοι ιατρικοί παράγοντες. Συνήθως, η ενδομήτρια σπερματέγχυση εξετάζεται ως επιλογή πριν από πιο επεμβατικές μεθόδους, όταν υπάρχει ανάγκη για βοήθεια στην σύλληψη.

Το IUI μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με χρονομετρημένη επαφή ή πρόκληση ωορρηξίας. Είναι κατάλληλο για γυναίκες που έχουν υγιείς σάλπιγγες και φυσιολογικό απόθεμα ωοθηκών ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος προβλημάτων γονιμότητας όπως:

  • Χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων ή μειωμένη κινητικότητα
  • Δυσλειτουργία εκσπερμάτωσης
  • Αδυναμία διενέργειας διεισδυτικού σεξ
  • Εχθρικός τράχηλος ή τραχηλικές ουλές
  • Χρήση σπέρμα δότη
  • Χρήση κατεψυγμένου σπέρματος

Η σπερματέγχυση είναι λιγότερο επεμβατική και λιγότερο δαπανηρή από άλλες θεραπείες γονιμότητας, αλλά έχει χαμηλότερο ποσοστό επιτυχίας από την εξωσωματική γονιμοποίηση. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία της περιλαμβάνουν την ηλικία της γυναίκας, τον λόγο της υπογονιμότητας και αν χρησιμοποιούνται φάρμακα γονιμότητας.

Thely Clinic
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Thely Clinic

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 2290682472 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP