Κρυοσυντήρηση σπέρματος

Η κρυοσυντήρηση του σπέρματος είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση και τη μακροπρόθεσμη αποθήκευση των σπερματοζωαρίων (σπερματοζώων) σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η διαδικασία αυτή επιτρέπει τη διατήρηση της επιβιωτικότητας του σπέρματος για μεγάλα χρονικά διαστήματα, και συνήθως χρησιμοποιείται για διάφορους λόγους:

  1. Διατήρηση Υγείας Σπέρματος: Σε περιπτώσεις όπου ένας άνδρας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας που ενδέχεται να επηρεάσει την ποιότητα του σπέρματος (όπως η ακρίβεια, χημικές θεραπείες, ή προεπιλογή για μελλοντική χρήση).
  2. Συλλογή και Αποθήκευση Προς Υποβοήθηση στη Γονιμοποίηση: Η κρυοσυντήρηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις όπου ζευγάρια επιθυμούν να διατηρήσουν το σπέρμα προς χρήση σε μελλοντικές διαδικασίες όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF).
  3. Προστασία Από Επερχόμενες Διαδικασίες: Σε περιπτώσεις όπου ένας άνδρας πρόκειται να υποβληθεί σε ιατρική θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση που μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή σπέρματος, το σπέρμα μπορεί να συλλεχθεί και να κρυοσυντηρηθεί πριν από την επέμβαση.

Η κρυοσυντήρηση του σπέρματος συνήθως γίνεται σε υγρό αζωτού (υγρό κρύο), που διατηρεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, περιορίζοντας έτσι την δραστηριότητα των σπερματοζωαρίων. Αυτή η τεχνική είναι κοινή σε κλινικές αναπαραγωγικής ιατρικής και στη γονιμοποίηση με βοήθεια.

Thely Clinic
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Thely Clinic

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 2290682472 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP