Προσπάθεια εγκυμοσύνης - Χρονομετρημένες επαφές

Η εγκυμοσύνη δεν είναι πάντα απλή. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τη σύλληψη από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί και μπορεί να υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για αυτό. Συνήθως το 90% των ζευγαριών κάτω των 35 ετών θα συλλάβει εντός 1 έτους ενώ τα ζευγάρια άνω των 36 ετών θα πρέπει να αφιερώσουν 6 μήνες συντονισμένων προσπαθειών πριν απευθυνθούν σε ειδικό γονιμότητας.

Για να συλλάβει, μια γυναίκα πρέπει να έχει ωορρηξία ή να απελευθερώσει ένα ώριμο ωάριο. Κατά την πρώτη φάση του κύκλου της, απελευθερώνεται Ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH), διεγείροντας την ανάπτυξη 10-12 ωοθυλακίων. Ένα από αυτά τα ωοθυλάκια θα γίνει κυρίαρχο και θα αναπτύξει ένα ώριμο ωάριο, ενώ τα άλλα θα πεθάνουν. Περίπου δύο εβδομάδες μετά τον κύκλο, απελευθερώνεται η Ωχρινοτρόπος ορμόνη (LH) που πυροδοτεί την ωορρηξία. Δύο έως τρεις ημέρες μετά την απότομη αύξηση της LH, το ωάριο απελευθερώνεται από την ωοθήκη και πρέπει να γονιμοποιηθεί από το σπέρμα μέσα στις επόμενες 24 ώρες περίπου. Οι διαταραχές της ωορρηξίας, όταν ο εμμηνορροϊκός κύκλος είναι ακανόνιστος ή όταν η ωορρηξία αποτυγχάνει να συμβεί, είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες υπογονιμότητας.

Η χρονομετρημένη σεξουαλική επαφή σημαίνει παρακολούθηση της ανάπτυξης των ωοθυλακίων στην ωοθήκη και τον χρόνο που θα έχετε ωορρηξία για να διασφαλίσετε ότι έχετε τις καλύτερες πιθανότητες γονιμοποίησης.

Ένας τρόπος για να επιβεβαιώσετε την ωορρηξία σας είναι να παρακολουθείτε τη βασική θερμοκρασία του σώματός σας (BBT) η οποία θα αυξηθεί ελαφρώς πριν την ωορρηξία λόγω της παραγωγής ορμονών. Εάν το BBT σας δεν αυξηθεί, μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχετε ωορρηξία. Διαφορετικά ο πιο σίγουρος τρόπος να επιβεβαιώσουμε την ωορρηξία είναι η δινέργεια υπερήχων για την παρακολούθηση της ανάπτυξης του ωαρίου σας.ην Θηλυ Clinic είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε και να σας συμβουλεύσουμε για την καταλληλότερη πορεία θεραπείας γονιμότητας με βάση τις δικές σας ατομικές περιστάσεις.
Η προσέγγισή μας για το σχεδιασμό μιας ειδικής διαδρομής θεραπείας για εσάς θα βασίζεται στις εξετάσεις που θα προσαρμόσουμε για εσάς μόλις κατανοήσουμε το δικό σας μοναδικό ιστορικό γονιμότητας.

Thely Clinic
Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη και κλείστε άμεσα ραντεβού.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο.

Thely Clinic

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο (+30) 2290682472 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP